Saturday 1 December 2012

SIGMA & ELF make-up brushes + Mystery bag from ELF (Halloween gift)) / Part 1



So, as promised here is the haul and review of the SIGMA and ELF brushes.  
///
Kao sto sam obecala, ovaj post ce biti o Sigma i ELF cetkicama.






This is how it's packaged and delivered. It is completely secured and nothing was damaged during shipping.
///
Na ovoj slici mozete videti kako stize zapakovano. Sve je uvijeno prilicno dobro i sigurno tako da nista nije stiglo osteceno. 

From L to R: E25 mini, E25 standard size, F80 Flat Kabuki, L05 Lip brush



Blending E25 was sent as a gift / Ova cetkica je poslata kao poklon

So, to say a bit more about each individual brush. 

Dakle, da kazemo malo vise o svakoj od cetkica.

SIGMA

Blending E25 - It blends colors together and buffs out any harsh lines. In my opinion, no girl should be without this brush. If you don't own one already, you should definately order. This one is completely the same as MAC's 217 blending brush. BUT, you can order Sigma's for 10 dollars and MAC's costs 23 dollars. Here is the picture what they look like next to each other (left - MAC, right - Sigma). Which ever you buy it will do most of the work for you! :)

Ova cetkica je savrsena za povezivanje boja ili bolje reci pretapanje jedne boje u drugu. Takodje za ublazavanje ostrih linija. Ako mene pitate, nijedna devojka ne bi smela da bude bez ove cetkice. Ukoliko je vec ne posedujete, toplo vam preporucujem da je istog momenta narucite. E25 je skoro identicna kao MAC 217, ali za upola cene. Dakle, MAC cetkica se krece negde oko 20 eura dok je Sigmina oko 8 eura. Pogledajte sliku ispod i uporedite koliko su slicne (levo - MAC, desno - Sigma). Koju god da kupite, necete pogresiti, jer ova cetkica radi posao umesto vas.


Flat kabuki F80: This one is perfect for aplying liquid or cream products on the face. It is really dense and has a flat head which is perfect for liquid foundations.
*Little tip: Since brushes do tend to pick up a bit more foundation than if you were using your fingers, try applying your daily moisturizer with the brush first so it gets a bit damp and it picks up less product afterwards. ;)

Ova je savrsena za aplikaciju tecnih i kremastih proizvoda na lice. Prilicno je gusta i ima ravnu povrsinu na vrhu koja je savrsena za nanosenje tecnog pudera.
*Mali savet: Posto cetkice za podlogu cesto upijaju vise proizvoda nego sto bi to bilo u slucaju da koristite prste, a samim tim trosite i vise proizvoda (sto nikako ne zelimo ;)), probajte da cetkicu upotrebite pri razmazivanju dnevne kreme kako bi postala blago vlazna i tako ce upiti manje tecnog pudera. ;)

Price/Cena: $ 18


Lip brush L05: Rounded and firm tip which is perfect for precise application of color on the lips. It comes in the handy packaging which you you can put in the smallest purse and carry it with you wherever you go for a quick touch-up. 
You can also put the cap on the bottom of the brush and make it longer - standard size brush if you prefer full size brushes.

Ova cetkica za usne je zaobljena i sa cvrstim vrhom sto je cini idealnom za preciznu aplikaciju boje na usne. Stize u veoma prakticnom pakovanju tako da je mozete spakovati i u najmanju tasnu i nositi je svuda sa vama ukoliko vam zatreba da popravite ruz tokom dana/noci.
Takodje, poklopac se moze koristiti kao produzetak cetkice ukoliko vise volite standardnu velicinu cetkice.

Price/Cena:  $ 10


Part 2 is coming up... I wanted to put everything in one post but it would be too long with all the pictures and descriptions. Stay tuned! I will do a review of ELF brushes next. Very cheap but very good brushes. :)

Drugi deo sledi uskoro. Zelela sam da ovo bude jedan post, ali bi bio predugacak sa svim slikama i opisima. Kuckamo se vrlo brzo kada cu pisati o ELF cetkicama. Cene su vise nego pristupacne, a neke od cetkica jako dobre! :)


8 comments:

  1. odlican izbor cetkica :)

    ja sam mojom F80 odusevljena i sad ocekujem jos da mi stigne E25 :)

    ReplyDelete
  2. Da, bas sam videla da i ti imas F80. Fenomenalna je. :)
    Ali E25 je nesto posebno... Videces. Ne postoji bolja cetkica za blending. Sve radi sama! :)
    Inace, sto se F80 tice, probaj ELF Powder Brush iz Studio linije. Cena smesna, a zaista moze da parira Sigminoj sto se osecaja tice i toga kako prenosi proizvod na lice. Po kvalitetu slabija.

    ReplyDelete
  3. Divna su ti cetke! Kao alternativu za Sigma cetke, narucila sam Real Techniques, ali moram da imam Sigminu f80! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :)
      A inace Real Techniques su i na mom spisku zelja vec neko vreme, ali moram malo da usporim jer sam posle ovih ELF i Sigminih, narucila i Sedona Lace Vortex set od 12 cetkica, tako da ce sledeci shopping morati da priceka. :D
      Inace, stigle su ti u medjuvremenu cetkice?
      Obavezno javi utiske. Procitala sam par review-a i razlicita su misljenja. Ja iskreno verujem da su jako dobre, a pritom nisu skupe.

      Delete
    2. nema na cemu ;)
      cula sam da su odlicne sedona lace! i meni javi utiske :D nisu i dalje ih cekam :((

      Delete
    3. Jesu! Bas ih testiram ovih dana. Rekla bih da su prilicno slicne Sigminim, sto se kvaliteta tice. Mekane i lake za koriscenje. Pisacu o njima.

      A inace, sto se tvoje narudzbine tice... ne znam kad si ih narucila i kad su poslate, ali ja isto cekam jedan paket od Dorothy Perkins, koji je narucen u novembru, a poslat 5. Dec i jos uvek nista. :/
      Inace, pisala si im da ti nisu stigle jos?
      DP ima ocajan Customer Service. Ako ne stigne ove nedelje, zovem ih. Mozda bi i ti trebala da kontaktiras prodavca... Odakle si ih narucila?

      Delete
    4. Jedva cekam post o njima :)

      Narucila sam ih 23 decembra, a poslatu su 24, a kod njih na sajtu pise da im do Srbije treba 14 dana, a danas je 15 tako da cu sacekati jos malo pre nego sto ih kontaktiram :)

      I bas mi je zao zbog tvog paketa, nadam se da ce ti stici :)

      Zaboravih da napisem da sam narucila cetke sa I-herba

      Delete
  4. Jel mi se ucinilo ili sam zaista videla negde da su ti stigle cetkice?? :))

    Moj paket je izgleda zagubljen ko zna gde, nazalost i danas su mi pisali da ce mi narednih par dana, novac biti refundiran, posto ukoliko ne stigne za 14 dana, znaci da je izgubljen u tranzitu. Super je sto vracaju novac, ali moje cizme je neko prisvojio izgleda... :/
    Bas sam tuzna... izem ti Bozic i praznike. Ovo je prvi put da mi paket ne stigne, a narucivala sam sa svih strana... Ali sta da se radi. Probacu opet za mesec, dva...

    ReplyDelete