Thursday 8 November 2012

Esbelt or Squeem waist cincher / corset





Hi, hi everyone!

Today's blog is going to be about a product that helped me a lot after my pregnancy.
And still continues to do that.


As some of you know, I had a baby almost 8 weeks ago. :) I have to say that I am very lucky in a sense that I haven't gained too much weight... 12 kg to be exact so by now I have 1 kg extra. But of course your skin and uterus needs time to go back to its previous state as well. That's where a corset or belly band jumps in. :)
I've done a little research during the time I was pregnant to see what are the options for quick post-partum recovery. :) And among tones of products this one popped out.


So, it is a corset which can be used after pregnancy (both Natural and C-section) or for shaping your body under dresses and tight clothes. You can choose between two colours - nude and black.
Don't be discouraged if it's really hard to button it up at the beginning. I thought I waisted my money and that I will never be able fit in it. 
I had a C-section btw, and I put it on only after 2 weeks when my wound was a bit better. You should always consult with your doctor before doing anything on your own but I am sure that they will recommend using a belly band or corset after delivery.
It made a huge difference in the appearance of the skin on my belly. Nobody could believe that I had a baby 3 or 4 weeks ago. Already at that time I was almost at my pre-pregnancy weight.
  
Esbelt is branded as Squeem in the US, so don't be confused by that.
Squeem was established in 2004. Squeem Shapewear is a daughter of 30-year old Esbelt Brasil, leader on the shapewear market. Esbelt was founded by Antonio Pasos, who in the 50’s and 60’s owned the most popular beauty institute in Brazil.
I will put the pictures down below with the explanations and descriptions.
Also, pictures of my belly after using Esbelt.
If you are wondering where you can get this yourself, I will put the link for the website below. I know they are delivering across Europe and I think that shipping costs are less than 10 pounds. I had no problems whatsoever with ordering, delivery, etc. Everything went perfectly well and they sent a very nicely wrapped package and a pen with company logo on it. It's nothing special but it is a nice touch. :) Delivery to Hungary was less than 7 days, if I remember correctly.

If you have any additional questions, please let me know. You can contact me on my Facebook page - Decor Universitas
Or follow me on Twitter: https://twitter.com/DecorUniversita
 
Retails for 39,99 pounds.



Cao svima!
Danas cu vam malo pricati o proizvodu koji mi je dosta pomogao posle trudnoce. I jos uvek mi pomaze.
Kao sto neki od vas znaju, porodila sam se pre nepunih 8 nedelja. Moram da kazem da sam imala puno srece jer se nisam mnogo ugojila... 12 kg sve ukupno od cega imam jos 1 kg viska. Ali, i pored brzog skidanja kilaze, kozi i samoj materici treba vremena da se vrate u prvobitno stanje. E tu korset ili steznik stupaju na scenu. :)
Tokom trudnoce sam malo istrazivala na internetu trazeci opcije za brz oporavak posle porodjaja. I iz hrpe proizvoda, ovaj se nekako izdvajao.

Dakle, u pitanju je korset koji se moze koristiti posle trudnoce (bilo da je prirodan porodjaj u pitanju ili carski) ili za oblikovanje tela ispod odece. Proizvodi se u dve boje - crnoj i boji koze.
Ukoliko ne mozete da ga zakopcate na pocetku, ne brinite. Kada sam kupila svoj, mislila sam da sam bacila pare i da nikad necu uspeti da se uvucem u njega.
Ja sam inace imala zakazan carski porodjaj i korset sam prvi put upotrebila posle otprilike 2 nedelje, kada mi je rana malo zarasla. Naravno, uvek se konsultujte sa svojim doktorom pre nego sto uradite bilo sta na svoju ruku posle tako jedne ozbiljne operacije ili dogadjaja. Mada, sva je prilika da ce vam i doktor savetovati upotrebu nekog oblika steznjaka.
Korset je zaista pomogao kod vracanja koze stomaka u prvobitno stanje. Niko nije mogao da poveruje da sam se porodila pre 3, 4 nedelje (tada sam se vec vratila ne pretrudnicku kilazu).

Esbelt je poznat i pod imenom Squeem, za trziste SAD-a, tako da ako pretrazujete internet ne dajte da vas to zbuni. Squeem je osnovan 2004. godine kao ogranak 30-ogodisnje kompanije Esbelt Brazil, lidera na trzistu proizvoda za oblikovanje tela. Esbelt je osnovao Antonio Pasos, koje je 50-ih i 60-ih godina bio vlasnik najpopularnijeg instituta za lepotu u Brazilu.

Postavicu slike ispod sa objasnjenjima i opisima. Kao i sliku mog stomaka iz perioda prvih par nedelja dok sam koristila korset (iako ga i sad koristim).

Ako se pitate gde ga mozete nabaviti, pogledajte linkove ispod. Ova online radnja isporucuje u maltene sve delove sveta sa troskovima isporuke ispod 10 funti. Ja licno nisam imala nikakvo negativno iskustvo sa njima. Cak nasuprot. Sve je proteklo u najboljem redu - paket je stigao lepo upakovan, sa poklon hemijskom olovkom sa logoom kompanije. Nije nikakav specijalan poklon, ali je lep gest. :) Isporuka u Madjarsku je trajala manje od 7 dana, ako se dobro secam.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, ostavite comment ili me kontaktirajte na Facebook stranici - Decor Universitas
Ili me pratite na Twitteru: https://twitter.com/DecorUniversita


Cena: 39,99 funti



Double hook and eye front closures / Dvoredno kopcanje sa kukicama

Latex on the outside for good support, 100% cotton on the inside for comfortable wear. / Latex sa spoljasne strane za dobru potporu, 100% pamuk sa unutrasnje za udobnost.









 
You can order yours at / Korset mozete naruciti ovde:

Here is the information about shipping / Ovde mozete pronaci informacije o isporuci:

And here is the sizing guide / A ovde je vodic o velicinama:

8 comments:

  1. Ovo je jedan vrlo koristan post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Sandra! :) Drago mi je ako nekom moze da pomogne... onda je vec imalo smisla pisati ga. :) Pozdrav

      Delete
  2. Ne znam šta će tebi steznik,super izgledaš,za razliku od mene,ja kao da sam te pojela,a prošlo je godinu dana :(
    Ostalo mi je 6 kg i ni makac,doduše ne vežbam,ali dosta šetamo i ništa,a stomaaak-katastrofa!
    I ja sam se porodila carskim rezom i jako teško oporavila,a doktor mi nije ni spomenuo steznik,a ja posle od silnih bolova nisam ni pomislila da ga tražim i tako...Da li ima neke svrhe da ga sad uzmem,posle godinu dana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cao Ema! :) Hvala puno na lepim recima, ali moj stomak ni blizu nije izgledao ovako pre koriscenja korseta. Pre kao da sam progutala loptu. :D Inace, treci put ti pisem odgovor jer tehnologija i ja se danas ocigledno ne slazemo tako da mi je vec 2 puta obrisao odgovor. :/
      Elem, sto se koze stomaka tice i kilaze, ne ocajavaj. Koliko ja znam, kozi treba pune 2 godine da se vrati u prvobitno stanje. Za visak kilograma, zaista preporucujem vezbanje, jer mislim da ti setnja u ovom stadijumu vise nece pomoci... u tom smislu, da osim da je blagotvorna za celo telo, nece dalje pomoci u preoblikovanju tela. Ja sam bila sad mesec dana u Beogradu i isla sam aktivno na Zumbu, koja je srednje lagan trening, i znas kako se fino naziru rezultati posle kratkog perioda. Znam da je jako tesko uklopiti sve obaveze pored male bebe, ali ako nista drugo, poneka vezbica za stomak dok spava, mislim da bi ti znacila. Nisam expert za ovu temu, iako znam dosta, tako da je najbolje da se konsultujes sa nekim ko moze da ti preporuci vezbe adekvatne bas za tebe.
      Sto se korseta tice, ja bih ti definitivno preporucila da pokusas jer su ovi korseti namenjeni oblikovanju tela - generalno, ne samo za koriscenje posle porodjaja. Naravno, ja ne mogu da garantujem da ce ti zaista promeniti zivot :) ali mislim da definitivno moze da pomogne u celom procesu. Kao i sa vezbanjem, moras da budes uporna, jer drugacije nece delovati. Zapamti da ga devojke noce mesecima posle porodjaja. A pritom, dodatni plus je da divno ispravlja drzanje tela. :)
      Eto, nadam se da sam ti malo pomogla pri odluci... Zelim ti srecu u daljoj "borbi" :) pa javi ako uzmes ovaj ili neki slican proizvod, bas me zanima da li ces biti zadovoljna kao sto sam ja bila. :)
      Pozdrav! :)
      M.

      Delete
  3. Definitivno ću da nabavim neki,samo ne znam steznik ili korset?Ustvari ja ne volim da poručujem preko sajta pa ću malo po apotekama da se raspitujem.A oni kineski?Da li oni imaju nekog efekta?Ima ih kao duboke gaće i kao duboke biciklističke,a ispod 1000 dinara.Hvala i javljam šta sam uradila. :)
    Pozdrav i od mene!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pogledaj i ovde, moja koleginica je pisala o svom iskustvu sa steznicima - trenutno mama dve divne devojcice, takodje blogerka (dosta aktivnija od mene :)), definitivno ti moze pomoci pri izboru. :)
      http://smizletina.blogspot.com/2014/08/postporoajni-steznik.html#more

      Mozda su korseti malo efektivniji trenutno za tebe, ako gledamo namenu jednih i drugih. Nekako su mi steznici vise da ti trenutno oblikuju figuru ispod haljine npr, dok korset na duze staze oblikuje telo (bar bi trebalo i za to se koristi vekovima sirom sveta). E sad, to sigurno zavisi i od vrste korseta/steznika, kvaliteta, proizvodjaca i sl.
      Za kineske iskreno nisam cula, tako da ne mogu nista da kazem na tu temu. :/

      Eto, ako mogu jos nekako da pomognem, javi svakako. :)
      Pozz

      Delete
  4. I would recommend the waist cincher to get a great body.

    ReplyDelete
  5. That's where a corset or belly band jumps in. :) I've done a little research during the time I was pregnant to see what are the options for quick post-partum recovery. :) And among tones of products this one popped out. squeem waist cincher reviews

    ReplyDelete