Thursday 13 August 2015

RoC Hydra+ Hydrating Cream & Extra Comfort Cleansing Water




Da, da, znam sta mislite... nije moguce da se smilovala i napisala nesto posle 100 godina...
E pa, eto, cuda se desavaju, pa tako eto mene ponovo u blogosferi. :)
Salu na stranu, u zavisnosti od nekih licnih i poslovnih obaveza ce me biti ili malo cesce od sad ili me uopste nece biti. Nadamo se ovom prvom. :)

E sad, da se vratimo na temu danasnjeg posta! Nazalost, ovaj tekst ceka da bude objavljen vec mesecima i ja se ovim putem izvinjavam Lidiji sa bloga Good morning gorgeouss, na cijem blogu sam bila gost radi uporedne recenzije Roc Hydra+ kreme. Znam da kasnim, ali bolje ikad nego nikad. :)

Dakle, u nastavku teksta, procitajte Lidijino i moje misljenje o gore navedenoj kremici, iz aspekta dve devojke sa razlicitim tipovima koze.

Mira:
Moja koža je kombinovana, dakle masnija T zona i suvi obrazi. Mislim da većina devojaka ima ovaj tip kože. Što se nege tiče, jako dugo sam koristila Vichy Idealia za kombinovanu kožu, koja mi je bila fenomenalna. Zimi, leti, uvek mi je odgovarala. Letos sam potrošila ne znam koje pakovanje po redu i poželela da probam nešto novo.

RoC Hydra+ sam kupila posle testiranja u apoteci u Ušću, kada je bila promocija pomenutog brenda. Imali su odličan deal - uz kupovinu kreme se dobijala micelarna voda RoC na poklon. Kako to propustiti, zar ne?! Divno se razmazuje i brzo upija, ali nije kao npr. Vichy Normaderm, koja momentalno nestaje sa kože i ostavlja je potpuno mat. Hydra+, kao sto joj i samo ime kaže, hidrira kožu lica u pravom smislu te reči,dakle ostavlja blagi film, ali koža vam neće prosijati od nje. Iz mog iskustva, ima slične efekte kao i Vichy Idealia, dakle daje neki svez izgled licu posle cišćenja. Ne, necete primetiti čudo, niti ćete izgledati kao druga osoba ali koža je vidno nahranjena i dobija zdrav sjaj. Takođe, ne trebate da se plašite da ce zbog toga biti loša baza za šminku... bas naprotiv, ja evo posle 3, 4 meseca korišćenja mogu slobodno da kažem, da je divna podloga za šminku, a prosijacete samo onoliko koliko je puder (ne) kvalitetan. Dakle, ova krema neće uticati na to.  








Bez ikakve sumnje, ova krema je definitvno moj top favorit sto se preparative tice vec punih godinu dana. Izuzetno prija mojoj kozi i s vremena na vreme promenim rutinu, samo da mi se koza ne bi previse navikla na nju, pa da nema efekta.
I uvek je kupujem u Beogradu, jer RoC u Budimpesti jako tesko nalazim... :( I jako patim zbog toga.. Nadam se da ce ih uskoro uvesti u standardnu ponudu u apotekama.

Sto se micelarne vode tice, imam samo reci hvale. Inace, koristim Biodermu ja mislim vec 3 godine i zaista je fantasticna. E pa, RoC micelarna moze bez problema da stane rame uz rame sa njom. Identicno su efektivne, makar na mojoj kozi, i zaista sam odusevljena istom.
Ako bih uporedila Biodermu i RoC sa Garnier micelarnom... jednostavno nisu u istom rangu. Da znam, i cenovno, ali verujte - ni kvalitetom. Sa Garnier micelarnom treba vise proizvoda za isti efekat - Sta to znaci? Da npr. sa Garnier micelarnom trebam da potrosim punih 5, 6 tufera dok mi lice ne bude potpuno cisto, tj. dok tuferi ne ostanu potpuno beli. Sa RoC ili Biodermom, potrebna su 3-4 tufera. Sve ovo govorim u slucaju da sam nosila tecni puder tokom dana i proizvode na ocima i obrazima. Ukoliko koristite samo BB kremu ili nesto slicno, naravno da ce vam trebati manje vremena i proizvoda da ih uklonite sa lica.






Lidija:
"Što se mene tiče, već naslućujete da o ovoj kremi pišem u superlativu. Zašto? Ima puno razloga ali krenuću redom. Počeću od savršene formulacije koja je na prvi pogled lagana ali zato dovoljno moćna da zadovolji potrebe moje suve kože. Krema se savršeno i za maksimalno vreme upije u kožu i pri tom ostavlja minimalni lagani film na licu pa je baš iz tog razloga idealna kao baza za makeup. Daleko od toga da ćete je osećati na licu kao masku već više kao zaštitnu barijeru kože. Ono što mi se jako sviđa kod ove kreme je to što je koža u rekordnom roku nahranjena, hidrirana i vraćen joj je blistavost i zdrav sjaj. I nikako ne smem da zaboravim divan, nežni miris koji me raduje svaki put kada otvaram teglicu sa kremom.

Ako se na sekund zaustavim i poredim sa Pro-preserve fluidom o kome je već bilo reči OVDE, mogla bih da kažem da je fluid ligh verzija ove kreme. Bolje hidrira i na duže staze pruža osećaj nahranjenosti od fluida. Ono što je zajedničko je da se lako razmazuju, brzo i lako upijaju i idealne su kao baza za makeup."





Eto, culi ste nasa misljenja na ovu temu. Ove kreme su zvezde svog ranga! :)
Sve u svemu, rekla bih da kompanija RoC opravdava ono sto piše na samim proizvodima, a to je "We keep our promises". 
Hvala na čitanju i posebno hvala Lidiji na saradnji.

4 comments:

  1. Nisam probala nista od ove komoanije ali moracu da nadjem nesto za sebe :) odlican post :)

    ReplyDelete
  2. Sa "malim" zakašnjenjem, pročitah ja i tvoj post :D
    RoC je mene osvojio za sva vremena i uvek ću mu se rado vratiti a micelarnu sam stavila na shopping listu ;) L.

    ReplyDelete
  3. Thank you for the information you have made it to reach to us .And it is helping me too.So just want to see your blogs again ,keep posting such blogs.Directory of top manufacturers and retailers of products for Indian home decoration. Begin with shopping for Indian handicrafts and Furniture stores now at a click.So get information regarding Indian handicrafts on our website.

    ReplyDelete
  4. Love what you're doing here guys, keep it up you also go here: Kuliah Perhotelan Internasional di Jakarta

    ReplyDelete